A pandémia után is nagy az igény az online oktatásra, tanulásra

Amikor a koronavírus járvány miatt korlátozásokat vezettek be, és lecsökkent a személyes kapcsolatot, találkozást igénylő lehetőségek száma, akkor az online tér szerepe felértékelődött. A legtöbb szektorban megpróbálták kihasználni az internet nyújtotta lehetőségeket, legyen szó ügyintézésről vagy munkavégzésről.

Az emberek többsége élt is ezekkel a lehetőségekkel, online intézték az ügyeiket, az online térben tanultak, ismerkedtek, tartották a kapcsolatot, és mindent, amit csak lehetett onnan szereztek be.

A korlátozásokat természetesen már feloldották, hiszen a koronavírus már nem terjed olyan léptékben, viszont az online tér szerepe a mindennapokban nem csökkent le drasztikusan. Aki teheti, még mindig igénybe veszi a home office nyújtotta lehetőségeket, a bankok és egyéb pénzintézetek is változatlanul szorgalmazzák a netbank és mobilbank használatát, de az általános ügyintézésre is egy többször van lehetőség online. És persze az online oktatás iránti kereslet sem csökkent, sőt, egyre többen veszik igénybe ezt a lehetőséget.

Online képzések és tanfolyamok

A koronavírus miatti korlátozások lehetővé tették az online oktatás térnyerését is, ezzel pedig lehetőséget biztosítanak olyanok számára is, akik nem a fővárosban vagy valamelyik nagyvárosban, esetleg külföldön élnek. A vizsgák és a gyakorlati oktatás természetesen még most is személyes jelenlétet kíván, ugyanakkor az elméleti tudás megszerzéséhez már nem kell személyesen jelen lenni egy képzésen, elég, ha online, a laptopunkon, tabletünkön vagy a mobilunkon keresztül csatlakozunk az órára.

Az OKJ képzések és számos szakképesítést, illetve tanúsítványt adó képzés érhető már el online oktatás keretein belül, mint falusi vendéglátó, biztonsági őr, segédápoló, fakitermelő, szertartásvezető, méhész, webdesigner, szövegíró, vagy akár állatorvosi asszisztens. Természetesen a gyakorlati képzéshez szükséges a személyes jelenlét, de az elméleti tudás online megszerzése is sokak számára nagy segítség. Amennyiben egy új szakmát vagy tudást szeretnék megszerezni, érdemes utána járni, hogy van-e lehetőség az online képzésre.

Tanulás online játékokkal és applikációkkal

Persze új ismeretek megszerzéséhez nem feltétlen kell tanfolyamot végeznünk. A nyelvtanuláshoz sem feltétlen kell beiratkoznunk egy nyelviskolába, hiszen számos app és online játék lehet ebben a segítségünkre. Manapság már nagyon sokan játszanak online játékokkal azért, hogy fejlesszék a nyelvtudásukat, de játékos angol vagy német tanulásra is van már lehetőség online, nemcsak gyerekek, de felnőttek számára is.

Persze nagyon sok olyan applikáció és játék van, ami fizetős, de akadnak ingyenesen hozzáférhető fajták is. A fizetős lehetőségek esetén is van lehetőség a próbaverzió ingyenes kipróbálására, hogy valóban nekünk való-e az adott applikáció. Ha mégsem tetszik az app, akkor le is törölhetjük, illetve az előfizetést is lemondhatjuk bármikor, így nem kerül egy fillérünkbe sem. A nyelvtudás manapság nagy érték, érdemes kihasználni az online lehetőségeket.

Megosztás

Ha tovább olvasnál, kattints:

A pandémia után is nagy az igény az online oktatásra, tanulásra

2023. november 16.|

Amikor a koronavírus járvány miatt korlátozásokat vezettek be, és lecsökkent a személyes kapcsolatot, találkozást igénylő lehetőségek száma, akkor az online tér szerepe felértékelődött. A legtöbb szektorban megpróbálták kihasználni az internet nyújtotta lehetőségeket, legyen szó ügyintézésről

Az online játékok kockázatairól

2023. augusztus 31.|

Az online játékokat talán senkinek sem kell bemutatni, mert akinek van számítógépe vagy valamilyen okos kütyüje, biztos, hogy találkozott is már velük. Az online játék pedig nemcsak a gyerekek és fiatalok szórakozása, rengeteg felnőtt is