A saját házimozi kiépítése lépésről lépésre

Nincs annál jobb, mint kényelembe helyezni magunkat a fotelünkben, elkészíteni a pattogatott kukoricát, és kikapcsolódásként megnézni egy filmet. Akár a legjobb indie romkomok, akár a horrorfilmek vagy a feszültséggel teli thrillerek rajongói vagyunk, esetleg a kedvenc sorozatainkat akarjuk újraélni, mindenképpen megérdemeljük a megfelelő felszerelést.

És nem, nem csak egy hatalmas, 60 colos tévéképernyőről beszélünk, mert azt a különleges bizsergető érzést, amit a moziban a film vetítése előtt érzünk, nem lehet akárhogyan reprodukálni. A házimozi ennél sokkal többre megy, hiszen a jó vetítővászon, a legmodernebb térhatású hangrendszer vagy a kényelmes és divatos ülések mellett más szempontokat is figyelembe veszünk, hogy igazi mozit teremtsünk.

Még csak most kezdtük, de máris megemlítettük a varázsszavakat: nagy vetítővászon, térhatású hangzás és kényelmes ülés. De hová tegyük mindezt? Valójában a helyszín majdnem a legkevésbé fontos dolog, úgyhogy nem muszáj a tökéletes nappali után kutatni, csak egy üres falra lesz szükség hozzá. Ez extra előnynek számít, ha sokat költözünk, mivel üres fal az új ingatlanban is lesz. Bár az ideális kuckó a játszószoba, a garázs vagy a pince, de ha nincs külön erre a célra kialakított helyiség, akár a hálószobában is felállíthatjuk a házimozit.

Első lépés a képernyő

A Homify magazin szerint ez az, ami egy igazi mozi izgalmát és hangulatát teremti meg. Sokféle vetítővászon létezik, és sokféleképpen lehet őket otthon beépíteni. A legegyszerűbb a fehér lepedő, ami rögtönzött mozivászonként is használható, bár ki kell iktatni a gyűrődéseket a maximális képminőség érdekében. Sokkal jobban járunk, ha néhány tízezer forintért beszerezzük a legjobb vetítővásznat, ami biztosan nem fog összegyűrődni.

Ezután jön a projektor

Ha valóban 100%-os moziélményre vágyunk, akkor egy 80 colos tévét nem lehet összehasonlítani a vetítőgépvászon érzésével. Tehát igen, a projektor egy másik nélkülözhetetlen elem a film vetítéséhez. A piacon rengeteg árkategória közül választhatunk akár 60 és 120 col közötti méretben, sőt 3D-ben is kaphatók projektorok, hogy még jobban elmerülhessünk a kedvenc filmjeinkben.

A tökéletes hangrendszer

Egy jó hangrendszer, amikor a legjobb horrorfilmeket (vagy bármilyen műfajt) nézzük elengedhetetlen egy jó otthoni mozi beállításakor. A legélethűbb és legprofibb hangrendszerek a THX minősítéssel és Dolby Digital minőséggel rendelkező többcsatornás hangrendszerek, amelyekkel tökéletes hangzást érhetünk el, és valóban hallucinálhatunk.

Mindössze annyit kell tennünk, hogy a hangszórókat – jobb, ha azok intelligens hangszórók – úgy helyezzük el, hogy oda nézzenek, ahol ülünk: egyet-egyet a képernyő mindkét oldalán, egyet előtte, a mélynyomót a képernyő mellett, a másik kettőt pedig a kanapé vagy az ülés mögött.

A legkényelmesebb ülések

Mint már említettük, a hely kényelme, ahol pihenni fogunk, amikor filmet nézünk a saját házimozinkban, elsődleges fontosságú. Ha szeretjük, akkor a kanapéval ellátott nyugágy is megteszi, de ha mega kényelmessé szeretnénk tenni a kikapcsolódást, akkor puffokat, szőnyegeket vagy nagy párnákat használhatunk, hogy fekve nézzük a filmet.

Megosztás

Ha tovább olvasnál, kattints:

A tökéletesen gamer szoba kialakítása

2022. október 17.|

A gamer szoba az a tér, ahol játszunk. Ez a helyiség nagyban befolyásolja a koncentrációt és általában a játékban nyújtott teljesítményt. A tökéletes szoba megtalálása mellett fontos, hogy mindig magunk mögött hagyjuk azokat az elemeket,

Filmek, amiket a járványhelyzet kellős közepén forgattak

2022. augusztus 6.|

A COVID-19 számos iparág, köztük a filmipar életét is megnehezítette. A hollywoodi gépezetnek 2020 márciusában a vírus megjelenésével le kellett állnia, ami nem csak a maszkok és kézfertőtlenítők megjelenését okozta, hanem a filmek bemutatási időpontjának

A finom sárgabarack

2022. július 4.|

Sárgabarack, kajszibarack, finom barack. Ettél már belőle? Akkor biztosan tudod, hogy nagyon finom és nehéz neki ellenállni.