Ahhoz, hogy profi gamer legyen valaki, több dologra is szükség van

A videojátékok világához számos olyan szakma kapcsolódik, amelyekkel pénzt lehet keresni, bár ez nem is olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk. A kezdőknek azonban több lehetőségük is van, ami mind a videójátékokhoz kapcsolódik.

Az Intel megosztotta a biztos tippjeit, hogy miként váljunk profi játékossá.

Válasszunk irányt

Videójáték-csapat edzője: Ha játékosként jók a képességeink, de nem elég jók ahhoz, hogy a világ elitjébe tartozzunk, viszont nagyszerűen ismerjük a játékot, annak mechanikáját és stratégiáit, akkor edzőként is próbálkozhatunk.

Újságíró: Ha igazi gamer-rajongók vagyunk, szeretünk mindent tudni, azonnal értesülünk az újdonságokról, ugyanakkor szívesen írnánk ezekről az információkról, akkor nyugodtan kitárulkozhatunk a közönség előtt.

Streamer: Végül ott vannak a streamelők, akik, ahogy a nevük is mutatja, az események és játékok közvetítésével és kommentálásával foglalkoznak. Ehhez a vonzó hangon kívül szükség lesz egy jó kis követői csapatra és egy csatornára. Ezek közül elsősorban a YouTube, a Twitch vagy a Mixer jöhet szóba.

Tippek, ha játékosként akarunk érvényesülni

A gamerek világában rengeteg profi videojáték-verseny van, és rengeteg videojátékot lehet játszani, viszont nem fogunk tudni mindegyikben kitűnni. Az a legjobb, ha csak egyre koncentrálunk, és abban leszünk a legjobbak. Ha már megtaláltuk a játékunkat, akkor ki kell választani a tökéletes platformot. Nem mindegy, hogy versenyezni szeretnénk, élőadásokat közvetítenénk, vagy videókat készítenénk. Mindegyikhez más-más csatornára lesz szükség.

A legfontosabb bajnokságokat PC-n játsszák, de Xbox One-on és Playstation-ön is számos neves bajnokság létezik, minden csak ízlés kérdése. A legjobb játékok túlnyomó többsége csapatjáték, ezért ne legyünk szégyenlősök, és kommunikáljunk a többiekkel, mivel ők sokkal könnyebbé tehetik a dicsőséghez vezető utat. Ha részt veszünk és megnyerjük a számos online verseny egyikét, akkor elismerést kapunk a közönségtől, tapasztalatot szerezhetünk és alkalmanként egy-két díjat is nyerhetünk. Ezek közül az első kettő elengedhetetlen a karrier előmozdításához.

Figyeljünk a buktatókra

Egyértelmű, hogy a videojátékok sok pénzt és sok embert mozgatnak meg. Éppen ezért még jobban kell figyelnünk az adatainkra. A személyes e-mail címek, a jelszók, a hitelkártyaszámok hamarabb rossz kézbe kerülhetnek, úgyhogy csak megbízható helyről vásároljunk, és soha ne adjuk kölcsön a felhasználó fiókunkat.

A gamerek emellett a felszerelésüket is nagy becsben tartják. Ott vannak a monitorok, egerek, billentyűzetek, gépházak, programok, székek, asztalok, olyan dolgok, amikből a legjobbat kell megvennünk. Ha biztosra akarunk menni, akkor alaposan átgondoljuk a lakásbiztosítás fajtáját, hogy minden eshetőségre felkészültek legyünk.

Végül, de nem utolsó sorban vigyázzunk a közzétett tartalommal is. Egyetlen elszólás vagy rossz megnyilvánulás követők ezreit jelentheti. És miközben nagyon lassan fog nőni a követők száma, nagyon gyorsan tud csökkenni is.

Megosztás

Ha tovább olvasnál, kattints:

A pandémia után is nagy az igény az online oktatásra, tanulásra

2023. november 16.|

Amikor a koronavírus járvány miatt korlátozásokat vezettek be, és lecsökkent a személyes kapcsolatot, találkozást igénylő lehetőségek száma, akkor az online tér szerepe felértékelődött. A legtöbb szektorban megpróbálták kihasználni az internet nyújtotta lehetőségeket, legyen szó ügyintézésről

Az online játékok kockázatairól

2023. augusztus 31.|

Az online játékokat talán senkinek sem kell bemutatni, mert akinek van számítógépe vagy valamilyen okos kütyüje, biztos, hogy találkozott is már velük. Az online játék pedig nemcsak a gyerekek és fiatalok szórakozása, rengeteg felnőtt is