Megjelent az új PlayStation 5

A PlayStation 5 konzolok jó ideje a piacon vannak, de a beszerzésük ma sem könnyű. Akik hónapok óta várnak a gépre, lehet, hogy a szerencsések közé tartoznak, és a legújabb verzióját kapják meg. Ausztráliában felbukkantak a PS5 frissített változatai, ami nagy port kavart, hiszen a Sony elfelejtette közölni a hírt.

Az újdonságok

Tény, hogy a két konzol között nincs nagy különbség, ugyanis jelenleg kettő javításról tudunk. Az egyik, hogy a Sony egy kézzel is felhajtható fejjel látta el a talpat rögzítő csavart, így könnyebben válthatunk a fekvő és az állító pozíció között. Talán még emlékszünk rá, hogy a PS5 technikai bemutatóján sokan kritizálták a készüléket a kötelező szerelgetés miatt, de a gyártó most válaszol. Végre eldobhatjuk a szerszámokat és nem kell a csavarral bajlódnunk!

A rögzítés mellett a súlyt is meg kell említeni, ugyanis a frissített modell 300 grammot fogyott. A Sony nem közölte, hogy mivel sikerült a súlycsökkenést elérni, de mi nagyon örülünk a számoknak, hiszen minden egyes gramm segít abban, hogy könnyebben kezelhessük a konzolt.

Már meg is jelent a boltokban

Az ausztrál boltokban a PS5 digitális és lemezes változata is a frissített kiadásban kapható, amihez új modellszám jár. Néhány felhasználó már az Egyesül Királyságban is az új modellt kapta meg, ami CFI-1000 helyett CFI-1116A számon fut. Ennek ellenére a gyártó még mindig nem jelentette be a hivatalos frissítést, úgyhogy egyelőre csak találgatni lehet.

A PS5 megjelenése nagy robbanást okozott a piacon, mivel az árnyékok, a környezet renderelése, a gördülékeny mozgások nagyon közel járnak a valósághoz, így mindenki be akarja szerezni. A világjárvány kitörése nagy mértékben hozzájárult a konzol sikeréhez, hiszen az otthon maradt fiatalok és nagy annyira fiatalok is el akarták foglalni magukat valamivel, úgyhogy a Sony válasza a legjobbkor jött.

Még mindig hiánycikk

Ezt a gépet tényleg next-gennek lehet nevezni. Hét év fejlesztés megadja az alapot a grafikai előre lépéseknek, úgyhogy a környezet szinte kilép a képernyőről, a szereplők pedig élethűvé válnak. Olyan, mintha azonnali utazásra lennénk képesek, és pár másodperc alatt új univerzumokat tudunk felfedezni. Félő, hogy amennyiben valaki túl sok időt tölt a képernyő előtt, akkor nem fogja tudni megkülönböztetni a valóságot, annyira jól sikerült a grafika.

Az új frissítés váratlanul érte a felhasználókat, bár még várjuk a Sony bejelentését. Jelenleg nem tudni, hogy mivel érték el a súlycsökkenést, bár tippelni nyugodtan lehet. A gyártó tavasszal bejelentette a hatékonyabb modulok bevezetését, aminek nagy szerepe lehet a dologban, úgyhogy nem fogunk meglepődni, ha ezt a hírt közli majd a gyártó. Szerencsére a frissítés nem érinti a grafikai megjelenést, úgyhogy a felhasználók nem fognak összeverekedni, de bizonyos országokban a szerencsések már a legújabb változatot kaphatják kézhez.

Arra talán senki sem gondolt, hogy a PS5 milyen gyorsan hiánycikké válik, még az egy éves megjelenés után is nehéz beszerezni. A japán vállalatnak tíz millió darabot sikerült eladnia, bár az előrejelzések szerint 2023-ig továbbra is túlkereslet lesz a játékgép iránt.

Megosztás

Ha tovább olvasnál, kattints:

A tökéletesen gamer szoba kialakítása

2022. október 17.|

A gamer szoba az a tér, ahol játszunk. Ez a helyiség nagyban befolyásolja a koncentrációt és általában a játékban nyújtott teljesítményt. A tökéletes szoba megtalálása mellett fontos, hogy mindig magunk mögött hagyjuk azokat az elemeket,

Filmek, amiket a járványhelyzet kellős közepén forgattak

2022. augusztus 6.|

A COVID-19 számos iparág, köztük a filmipar életét is megnehezítette. A hollywoodi gépezetnek 2020 márciusában a vírus megjelenésével le kellett állnia, ami nem csak a maszkok és kézfertőtlenítők megjelenését okozta, hanem a filmek bemutatási időpontjának

A finom sárgabarack

2022. július 4.|

Sárgabarack, kajszibarack, finom barack. Ettél már belőle? Akkor biztosan tudod, hogy nagyon finom és nehéz neki ellenállni.