Nosztalgikus játékok a gyerekekkel

Vannak időszakok, amikor nem tudjuk, mit játsszunk a gyerekeinkkel. Ha nem akarjuk, hogy a tévé előtt üljenek, akkor tekintsünk vissza az emlékeinkbe, és már mehet is a nevetés. Ki ne emlékezne a bújócskára, az ugróiskolára vagy a sárkány eregetésre?

Ráadásul ezeket a játékokat a szabadban kell játszani, ami még kevesebb képernyőt jelent. A Pinteresten rengeteg ötletet találunk, nézzünk párat.

Ugróiskola

Milyen jól éreztük magunkat, amikor ugróiskoláztunk! Ha fel akarjuk frissíteni az emlékeinket, akkor csak betonra és krétára lesz szükség, na meg pár rajzolt négyzetre. Általában az első három egyesével követi egymást, ezekbe csak egy lábbal szabad ugrani. A következőnél kettőt rajzolunk, itt páros lábbal kell érkezni. Ezután egy újabb egyedüli, majd egy utolsó páros jön, amivel összesen nyolc darab négyzetünk van.

A játék úgy kezdődik, hogy egy kis követ dobunk az 1-es számú négyzetre úgy, hogy a külső vonalakat ne érintse. Ezután végig kell mennünk a pályán hol egy lábbal, hol két lábbal ugrálva, majd felvesszük a követ. Az nyer, aki az összes négyzetből felveszi a követ.

Kincsvadászat

Ez az egyik legegyszerűbb és leghagyományosabb játék. Csak egy kincs kell hozzá, meg néhány nyom, vagy egy térkép, és már mehet is a játék. A gyerekek nagyon szokták szeretni a cukorkákat és az apró tárgyakat.

Zászlószerzés

Minden csapat kitűzi az általa választott zászlót egy jól látható helyre, amit utána nem lehet máshová rakni. A két csapat feladata, hogy megszerezzék a másik csapat zászlaját anélkül, hogy elkapnák őket. Ehhez használhatunk labdákat, vagy bevethetjük a tipikus számháborút, ahol az veszít, akinek a számát beazonosítják.

Ha valakit ellenséges területen kapnak el, börtönbe kell mennie. Egy csapattársat úgy lehet kiszabadítani, hogy megérintjük, ha át tudunk jutni a börtönőrön. Egy kisebb kertben a labdás megoldás szokott nyerni, így csak a megfelelő mennyiségű labdáról kell gondoskodnunk.

Zsákverseny vagy tojásverseny

Ez egy nagyon egyszerű játék, amelyhez csak egy zsák, valamint némi ügyesség és egyensúlyérzék szükséges. Belebújunk a zsákba, majd el kell ugrálni a célig. Ennek a játéknak egy felkapott változata a tojás a kanálon verseny (ma már a tojás konyhai alaptartozék). A gyerekeknek úgy kell célba érniük, hogy a tojás sértetlen maradjon.

Sárkányeregetés

A szabadtéri futáshoz és ugráláshoz egy másik lehetőség a sárkányeregetés. Ha nincs még sárkányunk, akkor elkészíthetjük a sajátunkat! Ez egy nagyszerű módja annak, hogy jól érezzük magunkat, és akár röptető versenyeket is rendezhetünk.

A legfontosabb szabály

Miközben minden szülő azon fáradozik, hogy a gyereke a szabadban játsszon, nem szabad megfeledkeznünk a biztonságot érintő kérdésekről. Egy erős és strapabíró kerítés gondoskodik arról, hogy egyik lurkó se tudjon elszökni, valamint a kóbor kutyákat és a rosszakaró embereket is távol tartja.

Az is fontos, hogy valaki mindig felügyelje a gyerekeket, hiszen bármikor megtörténhetnek a balesetek. Rejtsük el a szerszámokat, nehogy fennakadjanak bennük, és használjuk ki az otthoni térfigyelőkamera erejét, amivel élőben követhetjük a család legkisebb tagjait.

Megosztás

Ha tovább olvasnál, kattints:

A tökéletesen gamer szoba kialakítása

2022. október 17.|

A gamer szoba az a tér, ahol játszunk. Ez a helyiség nagyban befolyásolja a koncentrációt és általában a játékban nyújtott teljesítményt. A tökéletes szoba megtalálása mellett fontos, hogy mindig magunk mögött hagyjuk azokat az elemeket,

Filmek, amiket a járványhelyzet kellős közepén forgattak

2022. augusztus 6.|

A COVID-19 számos iparág, köztük a filmipar életét is megnehezítette. A hollywoodi gépezetnek 2020 márciusában a vírus megjelenésével le kellett állnia, ami nem csak a maszkok és kézfertőtlenítők megjelenését okozta, hanem a filmek bemutatási időpontjának

A finom sárgabarack

2022. július 4.|

Sárgabarack, kajszibarack, finom barack. Ettél már belőle? Akkor biztosan tudod, hogy nagyon finom és nehéz neki ellenállni.